Ofçay ABD'li Jacobs'a satıldı

Ofçay ABD'li Jacobs'a satıldı

Rekabet Kurulu, Türkiye'nin önde gelen çay şirketlerinden Ofçay'ın hisselerinin ABD'li Jacobs tarafından devralınmasıyla ilgili anlaşmaya onay verdi.

Rekabet Kurulu, Ofçay'ın hisselerinin ABD'li Jacobs şirketi tarafından devralınmasıyla ilgili anlaşmaya onay verdiğini açıkladı. Açıklamada, Ofçay hisselerinin tümünün devralınması ve Jacobs Douwe Egberts TR Gıda ve Ticaret A.Ş.'nin hisselerinin bir kısmının Kasap Ailesi'ne devredilmesi işlemine onay verildiği duyuruldu.

Rekabet Kurulu'nun yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Jacobs Douwe Egberts International B.V.'nin kontrolünde bulunan Jacobs Douwe Egberts TR Gıda ve Ticaret A.Ş. tarafından Of Çaysan Tarım Ürünleri Entegre Tesisleri San. ve Tic. A.Ş. hisselerinin tamamının devralınması ve Jacobs Douwe Egberts TR Gıda ve Ticaret A.Ş.'nin hisselerinin belli oranının da Kasap Ailesi'ne devredilmesi işlemine izin verildi."

İki şirket, ay başında satın alma işlemi için Rekabet Kurulu'na başvuruda bulunmuş ve internet sitelerinden bu girişime ilişkin açıklama yapmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.