ABD'li Zynga, Türk oyun şirketi Peak'i 1,8 milyar dolara satın aldı

ABD'li Zynga, Türk oyun şirketi Peak'i 1,8 milyar dolara satın aldı

Yerli oyun şirketi Peak, 1.8 milyar dolara dünyanın en büyük oyun firmalarından ABD merkezli Zynga’ya satıldı.

Türk mobil oyun firması Peak, dünyanın en büyük sosyal ağ oyun tasarımcısı firmalarından biri olan Zynga tarafından 1,8 milyar dolara satın alındı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Zynga şirketi CEO’su Frank Gibeau, 1.8 milyar dolarlık satış rakamının 900 milyon dolarının nakit, 900 milyon dolarının da şirket hissesi şeklinde ödeneceğini söyledi.

Zynga, dünyaca ünlü Farmville oyununun da tasarımcısı olan şirket olarak tanınıyor.

Peak şirketi ise internet sitesinden yaptığı açıklamada satış haberini doğruladı ve “Bugün global mobil oyun pazarının en büyük şirketlerinden biriyiz. 193 ülkede yüz milyonlarca insanın hayatına dokunuyoruz. Ve daha yeni başlıyoruz... Biz Türkiye'de doğmuş bir takımız ve ülkemizin müthiş insan potansiyelini bütün dünyaya bir kez daha göstermiş olmaktan gurur duyuyoruz. Zynga ile yaptığımız anlaşmanın hem ülkemiz hem de bizim için yepyeni başarıların habercisi olduğuna inanıyoruz. Peak olarak İstanbul'dan çalışmaya, üretmeye ve elbette daha büyük hayaller kurmaya devam edeceğiz. Heyecanımızı paylaştığınız için çok teşekkür ederiz” denildi.

Zynga hisseleri yükseldi

Bu arada satın almanın açıklanmasının ardından Zynga hisselerinde açılış öncesiişlemlerde yüzde 8'lik yükseliş yaşandı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.