Türkiye'ye gelen Yeni Zelanda Bakanı: Yanlış anlaşılma giderildi

Türkiye'ye gelen Yeni Zelanda Bakanı: Yanlış anlaşılma giderildi

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, ülkesindeki cami saldırılarının ardından Ankara'dan gelen açıklamalardan duyulan rahatsızlığın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşme sonrası giderildiğini belirti.

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Winston Peters, ülkesindeki cami saldırısının ardından kullandığı ifadeler ve mitinglerinde bu saldırının görüntülerini yayınlaması nedeniyle tepki gösterdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü. İstanbul'da gerçekleşen görüşmenin ardından açıklama yapan Peters, Erdoğan'ın Türkiye'ye gidecek Yeni Zelanda vatandaşlarının hoşgörü ve sevgi ile karşılanacağı mesajını verdiğini söyledi. 

Peters, Erdoğan'ın cami saldırganıyla ilgili olarak "Yeni Zelanda hesap sormayacaksa biz sorarız" ifadesinin ardından oluşan gerginlik konusunda "yanlış anlaşılmaların çözüme kavuştuğunu" söyledi.

Yeni Zelanda Bakanı, Erdoğan'dan saldırının görüntülerine mitinglerinde yer vermemesi konusunda ise bir talep dile getirmediğini çünkü bu durumun zaten sona erdiğinin farkına vardığını belirtti. Peters, daha önce yaptığı açıklamada bu görüntülerin gösterilmesinin "büyük bir haksızlık olduğunu" ve ülke dışında yaşayan vatandaşlarını tehlikeye attığını söylemişti.

50 kişiyi öldüren Avustralyalı saldırganın yazdığı manifestoda geçen Türkiye'ye yönelik ifadelerine atıfla, "Dedeleriniz geldi tabutla geri gönderdik" açıklamasında bulunan Erdoğan'ın 1915 Çanakkale Savaşı'nı kast eden bu sözleri hem Avustralya hem de Yeni Zelanda hükümetinin tepkisine neden olmuştu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.