Türkmenistan'da sakal yasağı

Türkmenistan'da sakal yasağı

Türkmenistan'da yetkililerin sakallı kişileri toplu şekilde gözaltına aldığı ve karakolda zorla sakallarını traş ettiği öne sürüldü.

Türkmenistan'da kamusal alanda sakal uzatanlara baskı yapıldığı belirtiliyor.

Radio Free Europe'un haberine göre, Türkmenistan'da sakallı olanların uçaklarda ve trenlerde seyahat yapmaktan alıkonulduğu ve bazılarının sakallarının zorla traş edildiği ifade ediliyor.

Kimliğinin gizli kalmasını isteyen 30 yaşındaki bir kişi RFE'ye yaptığı açıklamada, Türkmen yetkililerin Türkmenbaşı Uluslararası Havalimanı'nda kendisini durdurduğunu ve sakalının olmasından dolayı uçağa binmesine izin vermediklerini söyledi.

Habere göre, yetkililer, adama kimliğinde bulunan fotoğraftaki gibi gözükmesi gerektiğini söyledi ve bundan dolayı sakalını traş etmesini istedi.

Sakalı bulunması sebebiyle uçağa alınmadığını savunan adam, polisin pasaportuna el koyduğunu belirtirken yalnızca sakalını traş etmesi sonrasında pasaportunun geri verileceği konusunda bilgilendirildiğini dile getirdi.

Türkmenistan'ın batı kesimindeki şehirlerde de birçok kişi, polisin geçtiğimiz günlerde caddelerde sakallı genç insanları yoldan çevirdiğini, sakallarını traş etmeleri, aksi takdirde karakola götürülecekleri yönünde uyarılarda bulunduğunu söyledi.

Yetkililerin ayrıca, sakallı kişilerden gelecekte sakal uzatmayacaklarına ilişkin yazılı bir taahhütnameyi de imzalamalarını talep ettiği öğrenildi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.