Twitter koronavirüs paylaşımlarında uyaracak

Twitter koronavirüs paylaşımlarında uyaracak

Twitter koronavirüsle ilgili bazı paylaşımları etiketleyerek kullanıcılarını uyaracak.

Sosyal medya platformu Twitter koronavirüs ile ilgili tartışmalı ya da yanlış bilgiler içeren paylaşımları etiketleyerek kullanıcılarını uyaracağını duyurdu.

Bu kapsamda bazı 'tweet'ler dolaşımdan kaldırılmasa da tartışmalı bilgi içerdikleri yönünde fişlenerek dolaşımda kalacaklar. Etiketlenmiş paylaşımlara Covid-19 ile ilgili bilgiler eklenecek. Bazı paylaşımlar ise tamamen bir uyarı etiketi ile kaplanacak.

Bu etiketlerde "bu tweetle paylaşılan içeriğin bir kısmı ya da tamamı Covid-19 ile ilgili kamu sağlığı uzmanlarının tavsiyeleri ile çelişiyor." ifadesi yer alacak.

Şirketin Kamu Politikası Stratejisti Nick Pickles, Twitter'ın kullanıcılarına paylaşılan bilginin yanlış olup olmadığını söylemeyeceğini belirtti. Pickles Twitter'ın verileri teyit etme görevini de üstlenmediğini söyledi. Nick Pickles, Twitter'ın kullanıcılarını bu uyarıcı etiketlerle Covid-19 ile ilgili bilgi veren devletlerin hazırladığı sağlık sitelerine ya da haberlere yönlendireceğini kaydetti.

Yeni etiketler yaklaşık 40 dilde hazırlanacak. Bu uyarılar bugünden itibaren görülmeye başlanacak. Uyarı sistemi yürürlüğe girince eski paylaşımları da kapsayacak.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.