Twitter'dan 'devlet medyası' etiketlemesi

Twitter'dan 'devlet medyası' etiketlemesi

Twitter'dan yapılan açıklamada, devlet bağlantılı medya kurumları ve üst düzey isimlerin hesaplarının 'etiketleneceği' belirtildi.

Dünyanın önde gelen sosyal medya platformlarından Twitter, yaptığı bir açıklamayla 'devlet bağlantılı' basın organlarının 'etiketleneceğini' duyurdu.

Şimdiye kadar etiketlenenler arasında Rus Sputnik ve RT ile Çin'in Xinzua Haber Ajansı yer alıyor. 

Medya kuruluşlarına bağlı kadroların da etiketleneceği belirtilirken, ilerleyen dönemde kapsamın genişletilebileceği düşünülüyor.

Twitter devlet bağlantılı medya kuruluşunu, ‘’devletin mali kaynaklar ya da siyasi baskı aracılığıyla editoryal denetim kurduğu ya da yayın ve dağıtım üzerinde kontrole sahip olduğu kuruluşlar’’ olarak tanımlandı.

Açıklamada, “Bağımsız medyanın aksine devlet bağlantılı basın, haber ve yayınlarını sık sık siyasi bir gündem gütmek amacıyla kullanır. İnsanların, medya kuruluşuna ait bir hesabın doğrudan ya da dolaylı olarak bir devletle bağlantılı olup olmadığını bilme hakkına sahip olduğu görüşündeyiz” denildi.

 Öte yandan Rusya devleti tarafından desteklenen Sputnik'in Türkçe Twitter hesabında bahse konu ifade görülüyor:

dedntisi.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.