Uganda lideri Museveni: Eş Şebab saldırısında 54 asker öldü

Uganda lideri Museveni: Eş Şebab saldırısında 54 asker öldü

Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "54 askerin cansız bedenini bulduk" dedi.

Somali'de Ugandalı askerler tarafından yönetilen bir Afrika Birliği (AfB) üssüne, 26 Mayıs'ta düzenlenen saldırıda en az 54 asker öldürüldü.

Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Aralarında bir komutanın da bulunduğu 54 askerin cansız bedenini bulduk" dedi.

Başkent Mogadişu'nun 120 km güneybatısındaki Bulo Marer'de şafak vakti düzenlenen saldırıyı Eş Şebab üstlenmişti.

Mogadişu yönetiminin ağustos ayında başlattığı askeri operasyondan bu yana en ölümcül saldırılardan biri olarak kayda geçen saldırıda ölü sayısı ilk kez açıklandı. 

Saldırıdan iki gün sonra Museveni, öldürülen askerlerin ailelerine başsağlığı dileyerek kayıplar olduğunu dolaylı olarak kabul etmiş, "tüm gerçeklerin kamuoyuna açıklanacağını" sözlerine eklemişti.

Museveni, "800 teröristin" saldırısıyla karşı karşıya kalan "bazı askerlerin beklendiği gibi tepki vermediğini ve paniklediğini, bunun da onları dağıttığını ve El Şebab'ın bu durumdan faydalanarak üssü işgal edip bazı teçhizatı imha ettiğini" sözlerine ekledi.

Saldırı Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği tarafından kınandı.

Kaynak: Euronews, Mepa News

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.