Dünya Bankası, eşcinselliği yasaklayan ülkeye kredi vermedi

Dünya Bankası, eşcinselliği yasaklayan ülkeye kredi vermedi

Dünya Bankası eşcinsellik karşıtı yasa nedeniyle Uganda'ya yeni fon sağlanmayacağını açıkladı.

Dünya Bankası, Uganda'nın bu yılın başlarında eşcinsellik karşıtı bir yasa çıkaran Uganda'ya yeni kredi verilmeyeceğini duyurdu. 

Euronews'in haberine göre, açıklamada, "Ek tedbirlerin etkinliği test edilene kadar Uganda'ya yönelik yeni bir kamu finansmanı İcra Direktörleri Kurulumuza sunulmayacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Dünya Bankası, yasanın mayıs ayında yürürlüğe girmesinin ardından Uganda'ya bir ekip göndermiş ve projelerin bankanın çevresel ve sosyal standartlarıyla uyumlu olmasını sağlamak için ek tedbirlerin gerekli olduğunu tespit etmişti.

Açıklamada, "Amacımız, finanse ettiğimiz projelerde azınlıkları ayrımcılık ve dışlanmaya karşı korumaktır. Bu tedbirler şu anda yetkililerle görüşülmektedir." denildi. 

Doğu Afrika ülkesi Uganda'da bazı eşcinsel eylemler için ölüm cezası öngören yasa, mayıs ayında yürürlüğe girdi. 

Yasa, ülke içerisinden yaygın bir destek görüyor. Ugandalı yetkililer, Dünya Bankası gibi ortaklarının yasa nedeniyle kaynaklarını geri çekebileceği endişelerine meydan okuyor. 

Dünya Bankası açıklamasında son karara rağmen "istisnasız tüm Ugandalıların yoksulluktan kurtulmalarına, hayati hizmetlere erişmelerine ve yaşamlarını iyileştirmelerine yardımcı olmaya kararlı" olunduğu kaydetti. 

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.