Uganda yaşadığı ağır kayıpların ardından Somali'den çekilmeyi tartışıyor

Uganda yaşadığı ağır kayıpların ardından Somali'den çekilmeyi tartışıyor

Eş Şebab'ın gerçekleştirdiği son saldırının ardından ağır kayıplar yaşayan Uganda'da Somali'den çekilme konusu gündeme geldi.

Doğu Afrika ülkesi Uganda'da son dönemde yaşanılan ağır askeri kayıpların ardından ordu güçlerinin Somali'den çekilmesi tartışılıyor.

Eş Şebab, 26 Mayıs'ta Bulo Marer yerleşiminde Afrika Birliği Somali Geçiş Misyonu'na (ATMIS) bağlı Ugandalı askerlerin üssüne baskın düzenlemişti. Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre bu saldırıda 200'ü aşkın Uganda askeri öldürüldü.

Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni saldırıda 54 askerin öldürüldüğünü doğrulamıştı. Ancak saldırıda hedef alınan üste görevli birçok Uganda askerinin halen 'kayıp' olduğu ifade ediliyor.

Uganda Somali'den çekilmeyi tartışıyor

Saldırıda öldürülen ve yakalanan askerlerin görüntülerinin ortaya çıkması Uganda'da krize yol açtı.

Birçok siyasetçi ve gazeteci, yaşanan kayıpların ardından Somali'de bulunmanın bir anlamı olmadığını ve ülkeden çekilmek gerektiğini savundu.

Sosyal medyada da birçok Ugandalı kullanıcı, Museveni'nin Uganda askerlerini Somali'den çekmesini talep etti.

Sosyal medyada ağırlıklı olarak "Uganda'nın Somali'de asker bulundurmaktan herhangi bir kazanımının olmadığı ve askerlerin daha fazla kayıp vermesinin önüne geçilmesi gerektiği" mesajı dile getirildi.

Uganda'da artan "Somali'den çekilme" taleplerinin karşılık bulup bulamayacağı ise merak konusu.

Uganda, Somali'ye yönelik askeri işgalin başladığı 2007'den bu yana ülkede asker bulunduruyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.