Ukrayna Cumhurbaşkanı'ndan Erdoğan'a teşekkür

Ukrayna Cumhurbaşkanı'ndan Erdoğan'a teşekkür

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ukrayna’ya resmi ziyaret gerçekleştiriyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy basın toplantısında yaptığı konuşmada, Kıyiv’e ziyaret gerçekleştiren Erdoğan’a teşekkür ederek, “Sayın Cumhurbaşkanına egemenliğimize, toprak bütünlüğümüze verdiği kararlı destek, Kırım’ın işgalden kurtarılması ve Kırımlıların haklarının korunması için kurulan Kırım Platformu’na aktif katılımı ayrıca Kırım Tatar halkına verdiği destek için teşekkür ediyorum.” dedi.

“Kırım tatarları için konut projesi yakın zamanda uygulanmaya başlayacaktır"

Kırım Tatarları için inşa edilen konutlar projesine dair açıklamalarda bulunan Zelenskıy, “Bu konuda ilerleme var. Eminim ki yakın zaman Herson, Mıkolayiv ve Kıyiv’de bu proje uygulanmaya başlayacaktır.” diye kaydetti.

"Arabuluculuk teklifi için teşekkür ediyorum"

Ukrayna ile Rusya arasında arabuluculuk yapma teklifi için Erdoğan’a teşekkür eden Zelenskıy, “Savaşı bitirmek için Ukrayna-Rusya arasında arabulucu olma inisiyatifi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ayrı olarak teşekkür ediyorum. Ukrayna’da barışı sağlamak için tüm platformlarda ve tüm formatlarda mümkün olan her şeyi yapmaya hazırız. Savaşı nerede bitirdiğiniz önemli değil. Herkesin buna içtenlikle hazır olması önemlidir.” dedi.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.