Ukrayna: Her gün 200'e yakın askerimiz ölüyor

Ukrayna: Her gün 200'e yakın askerimiz ölüyor

Üst düzey Ukraynalı bir yetkili, Ukrayna ordusunun sahadaki kayıplarına dair değerlendirmelerde bulundu.

Üst düzey Ukraynalı bir yetkili, Ukrayna ordusunun sahadaki kayıplarına dair değerlendirmelerde bulundu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Danışmanı Mykhaylo Podolyak, ön cephelerde çatışmalara giren onlarca Ukraynalı askerin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Rus ordusunun Ukrayna birliklerini ağır bombardıman altında tuttuğunu ifade eden Polodyak, neredeyse her gün 100 ila 200 Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini belirtti.

BBC İngilizce haber servisine konuşan Podolyak ayrıca, Rus kuvvetlerinin ağır topçu ve hava saldırıları dahil Ukrayna birlikleri üzerinde tahakküm kurduğunu söyledi.

Öte yandan Ukraynalı danışman, Rus bombardımanı karşısında Batı'dan gelecek ağır silah yardımının ne kadar gerekli olduğunu anımsattı.

Podolyak'ın her gün 100 ila 200 Ukraynalı askerin öldüğüne dair tahminleri daha önce Ukraynalı yetkililer tarafından yapılan varsayımlardan bir hayli yüksek. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Rezkinov, Ukrayna'nın bir günde ortalama 100 asker kaybettiğini ve 500 askerin çatışmalarda yaralandığını ifade etmişti.

Uzmanlar, kayıplara yönelik farklı tahminlerin, sahadan net bilgiler elde etmenin zorluğunu kanıtladığını belirtiyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.