Ukrayna Karadeniz'de bir Rus savaş gemisini batırdı

Rusya saldırıyla ilgili olarak henüz bir açıklama yapmadı ve saldırıda ölen olup olmadığı da belli değil.

Ukrayna'ya ait insansız deniz araçlarının Karadeniz'de bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük saldırıda bir Rus savaş gemisini batırdığı bildirildi.

İnsansız hava araçları tarafından çekilen görüntülerde, Tarantul sınıfı bir füze korveti olan Ivanovets'i hedef alan insansız deniz araçları dalgalı sularda seyrederken, Rus denizciler de onlara mermi yağmuru ile karşılık veriyor. İnsansız deniz araçları geminin gövdesine birçok kez çarparak ağır hasara yol açıyor ve sonunda Ivanovets'i batırıyor.

Ukrayna'nın askeri istihbarat kurumu (GUR), "Gövdesine yapılan bir dizi doğrudan saldırı sonucunda Rus gemisi hareketsiz kalmasına neden olan kritik bir hasar aldı ve gemi kıç tarafına yatarak battı" dedi.

Rusya saldırıyla ilgili olarak henüz bir açıklama yapmadı ve saldırıda ölen olup olmadığı da belli değil.

70 milyon dolar değerinde savaş gemisi

GUR, baskının 31 Ocak'ta Rus donanmasının işgal altındaki Kırım'ın batı kıyısındaki Güney Deniz Üssü'ne ev sahipliği yapan girintisi olan Donuzlav Gölü'nde gerçekleştiğini söyledi.

Savaş gemisinin 70 milyon dolar değerinde olduğu iddia edildi.

Görüntülerde insansız deniz araçlarının savaş gemisinin iskele tarafına doğru ilerlediği ve aynı noktayı defalarca vurduğu görülüyor.

Daha sonra diğer insansız deniz araçları tarafından uzaktan çekilen görüntülerde geminin patladığı ve gökyüzüne bir mantar bulutunun yükseldiği görülüyor.

GUR tarafından paylaşılan görüntülerin son sahnesinde Ivanovets'in pruvası sudan yukarı doğru çıkık bir şekilde bırakılırken, geminin geri kalanı yüzeyin altına batmış durumda.

Ukrayna daha önce de Rusya'nın sayısal ve teknolojik olarak üstün donanmasına zarar vermek için insansız deniz araçlarını kullanmıştı.

Ancak Ivanovets, savaşta ilk kez deniz insansız hava araçlarının bir Rus gemisini batırdığına işaret ediyor; zira daha önceki saldırılarda bu araçlar sadece servis dışı bırakılmış ya da hasar görmüştü.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.