Ukrayna lideri Zelenskiy İsrail'in Gazze'deki katliamını savundu

Ukrayna lideri Zelenskiy İsrail'in Gazze'deki katliamını savundu

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy İsrail'in Gazze'deki katliamını savunan bir açıklamada bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin İsrail'e desteği devam ediyor.

Zelenskiy, geçtiğimiz gün NBC News'e verdiği bir röportajda İsrail'in Gazze'deki katliamlarını savundu.

Bölgede "teröristlerin" olduğunu savunan Zelenskiy, "teröristlerin olduğu yerde kanun ve kural yoktur." ifadelerini kullandı.

Zelenskiy'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

- Kanunlar ve kurallardan bahsedecek olursak, teröristlerin olduğu yerde kanun ve kural yoktur. Her şey yasaların ötesindedir.

- Bu (devam eden savaş) İsrail ve Filistin arasında yanan bir ateş ve bazı insanlar hala bu ateşe odun atmaya devam ediyor. Eminim ki Hamas'ın desteklenmesinin arkasında Rusya ve İran da var. Suçlanması gerekenler bunlar.

- Rusya ve İran'a baskı uygulamak, bu yaklaşımların arkasında bu ülkelerin olduğunu kabul etmek gerekiyor. Ben buna Kuzey Kore'yi de eklemek istiyorum. Gazze'de kaç tane Kuzey Kore mühimmatı bulunduğunu gördünüz, bu bir gerçek, mutlak bir gerçek.

- Bir ülke teröristler tarafından saldırıya uğradığında halkını ve devletini savunma hakkına sahiptir.

- İnsani koridorlar açıp açamayacağımızı, savaş esirlerini alıp alamayacağımızı, olaya dahil olmayan insanlara yardım edip edemeyeceğimizi görmek gerekiyor. Tüm dünya bu savaşı durdurmak için elinden geleni yapmalıdır.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
7 Yorum