Ukrayna lideri Zelenskiy karşı taarruz öncesi Avrupa'da destek arayışında

Ukrayna lideri Zelenskiy karşı taarruz öncesi Avrupa'da destek arayışında

Fransa, Rusya karşısında Ukrayna'ya zırhlı araç, tank ve askeri eğitim sağlama sözü verdi.

(Kaynak: president.gov.ua)

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Fransa'ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Zelenskiy, dün bu ülkeye yaptığı ziyarette başkent Paris'teki Elysee Sarayı'nda Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron ile görüştü.

Zelenskiy Fransa'ya yaptığı ziyaret sürecinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Avrupa ile olan ilişkilerinin güçlendiğini ve Rusya'ya yönelik baskının arttığını vurguladı.

Görüşmelerin ardından Ukraynalı ve Fransız liderler yaptıkları ortak açıklamada, Fransa'nın gelecek haftalarda Ukrayna askerlerini eğiteceğini ve orduya AMX-10RC dahil hafif tanklar ve zırhlı araçlar göndereceği belirtildi.

Ortak açıklamada, Fransa'nın ayrıca Rus hava saldırılarına karşı Ukrayna'nın hava savunma kapasitesini desteklenmesi konusundaki çabalarına odaklanacağı ifade edildi.

Ukrayna'nın Rusya'ya karşı taarruza geçmesi öncesinde Avrupa'dan yardımların arttığı görülüyor.

Avrupa Birliği'nin Ukrayna için 500 milyon euro değerindeki mühimmat üreteceğini ilan etmesinin yanı sıra Almanya da geçtiğimiz günlerde 3 milyar dolarlık bir askeri yardım paketi açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.