Ukrayna lideri Zelenskiy'den İsrail'e destek açıklaması

Ukrayna lideri Zelenskiy'den İsrail'e destek açıklaması

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, İsrail'e destek açıklamasında bulundu.

Filistinlilerin İsrail'e yönelik saldırı sonrasında çeşitli ülkelerden İsrail'e destek açıklamasında bulundu.

Açıklama yapanlar arasında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de vardı.

Zelenskiy "İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunun" altını çizdi.

Zelenskiy şu ifadeleri kullandı:

"İsrail'den korkunç haberler... Terörist saldırıda yakınlarını ya da akrabalarını kaybeden herkese başsağlığı diliyorum. Düzenin yeniden tesis edileceğine ve teröristlerin yenilgiye uğratılacağına inancımız tamdır.

Terörün dünyada yeri olmamalıdır, çünkü terör sadece belirli bir ülkeye ya da terör kurbanlarına karşı değil, genel olarak insanlığa ve tüm dünyamıza karşı işlenen bir suçtur.

Teröre başvuran herkes dünyaya karşı suç işlemiş olur. Kim terörü finanse ederse dünyaya karşı suç işlemiş olur. Terörün hiçbir yerde ve hiçbir zaman yaşamı kırmaya ya da boyun eğdirmeye kalkışmaması için dünya birlik ve dayanışma içinde olmalıdır.

İsrail'in kendini savunma hakkı tartışılmazdır.

Dünyanın saldırıyı destekleyen ve gerçekleştirilmesine yardımcı olan herkesi tanıması ve sorumlu tutması için bu terörist saldırıyı çevreleyen tüm ayrıntılar ortaya çıkarılmalıdır.

Risk bölgesinde kalan tüm Ukrayna vatandaşları, yerel güvenlik servisleri tarafından verilen tüm emirlere dikkatle uymalı ve tetikte olmalıdır. Lütfen dikkatli olun. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ve İsrail'deki büyükelçiliğimiz her türlü durumda yardıma hazırdır.

İsrail'deki Ukraynalıları desteklemek için bir operasyon merkezi kurduk. Yardıma ihtiyacınız olursa, lütfen uygun ve erişilebilir herhangi bir şekilde diplomatik veya konsolosluk ofislerimizden herhangi biriyle iletişime geçin.

Her hayat değerlidir! Terörizmin her türlüsünü kınıyoruz."

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
9 Yorum