Ukrayna ordusu Rus işgali altındaki bölgelere operasyon başlattı

Ukrayna ordusu Rus işgali altındaki bölgelere operasyon başlattı

Ukrayna'nın Rusya ile olan savaşta şu ana kadar en büyük ilerlemeyi kat ettiği ifade ediliyor.

Ukrayna, eylül ayı başında başlattığı askeri harekat kapsamında Harkiv başta olmak üzere kırsal kesimlerde kazanımlar elde etmiş ve Rus cephe hattını yarmış durumda.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Harkiv kırsalı eylül ayının başlangıcından bu yana çatışmalara sahne olurken son birkaç gün içerisinde savaşın bu bölgede yoğunlaştığı aktarılıyor.

Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada Rusya'ya karşı başlatılan saldırılar kapsamında son üç gün içerisinde Harkiv kırsalında 50 kilometre ilerlemenin sağlandığı belirtiliyor.

Yerel kaynaklar Ukrayna'ya bağlı askeri güçlerin son olarak ulaşım ve ikmal faaliyetleri için stratejik önemde olan Kupyansk'a ve İzyum'a doğru yaklaştığı söylüyor.

Uzmanlar, Kiev yönetiminin Kupyansk'ı ele geçirmesi durumunda Rusya güçlerinin Izyum kentinde abluka altında kalabileceğine işaret ediyor. Rusya'nın söz konusu kenti askeri harekat merkezi olarak kullandığı biliniyor.

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Vasily Nebenzya ise, perşembe günü Ukrayna'nın başlattığı karşı taarruzlarda bir ilerleme sağlanıldığına yönelik haberleri yalanladı.

Ukrayna ordu kaynakları ise Harkiv'de yer alan iki bölgede Rus güçlerin yaralı askerleri tahliye ettiği bilgisini paylaştı. Ordu kaynakları ayrıca Rusya'ya 'sivil kılığında' kaçma girişiminde bulunan Rus askerlerin ele geçirildiğini açıkladı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.