Ukrayna ordusu Rusya karşısında daha fazla ilerleme hedefinde

Ukrayna ordusu Rusya karşısında daha fazla ilerleme hedefinde

Ukrayna ordusu, 24 Şubat'ta topraklarını işgal eden Rusya'ya karşı taarruzlarını sürdürüyor.

Son günlerde Ukrayna ordusunun Rus güçlerden çok sayıda yerleşim yerini geri aldığı bildiriliyor.

Ukrayna Sınır Muhafız Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada, Rusya sınırına 3 kilometre uzaklıktaki Harkiv bölgesinde bulunan Vovchansk kentinde yeniden hakimiyet sağlandığı duyuruldu.

Rusya, işgali başlattığı ilk günlerde söz konusu kentin kontrolünü sağlamıştı.

Öte yandan Ukraynalı yetkililer, Rus askerlerinin bir süredir geri çekilmelere devam ettiğini belirtiyor. Son olarak ülkenin güney kesimindeki Melitopol kentinden de çekilen Rus güçlerin ilhak altındaki Kırım'a yöneldiği söyleniyor.

Ukrayna'nın söz konusu ilerleyişi, Rusya ordu güçlerinin irtibatını büyük oranda zedeledi.

Ancak Rusya Savunma Bakanlığı salı günü yaptığı açıklamada, ordunun Ukrayna'daki cephe hatları genelinde büyük saldırılar gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

Bakanlık açıklamasında, tüm cephe hatlarında Ukrayna silahlı kuvvetleri birimlerine yönelik yoğun hava, roket, topçu atışı düzenlendiği bilgisi yer almıştı.

Rusya, Ukrayna doğusundaki Donetsk bölgesinde de Sloviansk ve Konstantinovka kentleri çevresindeki Ukrayna askeri noktalarına karşı yüksek hassasiyetli füze saldırısı gerçekleştirildiğini açıkladı.

İki tarafın açıklamalarına karşılık Ukrayna'nın son dönemde büyük bir alanı Rusya'dan ele geçirdiği görülüyor.

Ukrayna'da görev alan Rus ordu mensuplarında tespit edilen disiplinsizliklerin devam ettiği sürece Ukrayna'nın daha fazla toprak elde edebileceği üzerinde duruluyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum