Ukrayna: Rus işgaline hazırlanıyoruz

Ukrayna: Rus işgaline hazırlanıyoruz

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov Ocak ayının sonunda başlamasını bekledikleri Rus işgaline karşı hazırlık yaptıklarını açıkladı.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Rusya'nın Ocak ayı sonunda Ukrayna'yı işgal edeceğini belirterek bu bilginin ise istihbarat raporlarına dayandıklarını belirtti.

Rusya'nın Ukrayna sınırlarına 100 binden fazla asker yığdığını belirten Reznikov, bir savaşı kışkırtmak için kendilerinin bir şey yapmayacağını belirtti ama savaşa hazırlandıklarını ve saldırı anında güçlü bir savunma yapacaklarını vurguladı.

Reznikov, kendilerini en kötü senaryoya hazırladıklarını bildirdi.

Rusya ise artan gerilimden ABD ve Ukrayna'yı sorumlu tuttu. Ukrayna'nın ABD'nin desteğiyle Doğu Ukrayna'daki Rusya destekli Luhansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'ne saldırıya hazırlandığını öne sürdü.

Ukrayna'nın bir taraftan da 2014'te Rusya tarafından işgal edilen Kırım'dan gelebilecek bir saldırı ihtimaline karşı İngiltere ile imzaladığı savunma anlaşması kapsamında Kırım'ın batısındaki Oçakiv'de ve doğusundaki Berdyansk'ta askeri deniz üssü inşasına başladığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.