Ukrayna Rus işgaline karşı sivillere askeri eğitim vermeye başladı

Ukrayna Rus işgaline karşı sivillere askeri eğitim vermeye başladı

Rus işgali durumunda halkı seferber etmeyi planlayan Ukrayna sivillere askeri eğitim vermeye başladı.

Olası bir Rus işgaline hazırlanan Ukrayna'da sivillerin askeri eğitimine başlandı.

Rusya'nın Ukrayna'yı istilaya girişmesi durumunda Rus ordularının sınırda durdurulabilmesi beklenmiyor. Bu sebeple Ukrayna yönetimi, sivillerin de dahil olacağı ülke içi mücadeleye ve şehir savaşlarına hazırlanıyor.

AFP, Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarında ormanlık alanda askeri eğitim verilen sivillerle bir röportaj gerçekleştirdi.

"Kendimizi savunmaya hazırlanıyoruz"

Yaşları 19 ve 51 arasında değişen erkek ve kadın 50 sivilin askerlerce eğitildiği bu kamptaki kişiler, Rusya'nın ülkelerini tehdit ettiğini, Ukrayna'yı istilaya hazırlandığını, savaşın kapıda olduğu bu dönemde tüm Ukraynalıların topyekun savaşması gerektiğini düşünerek kendilerini savunmaya hazırlandıklarını belirttiler.

Ukrayna ordusunun bölgedeki bir tabur komutanı olan Vadym Ozirn de AFP'ye yaptığı açıklamada "Bu insanlar gelmeli, silah almalı ve görevlerini yerine getirmeli, evlerini savunmalı. Rus istilası durumunda seferberlik ilan edilecek ve tüm Ukraynalılar çarpışacak." dedi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in Rusya'ya ve Rus ordusunun konuşlu bulunduğu Belarus'a coğrafi yakınlığı, Ukrayna'nın topoğrafik olarak düz bir ülke olması, Rus ve Ukrayna ordularının güçlerinin dengesizliği savaş şartlarını Ukrayna aleyhine değiştiriyor.

Bu durumda savaşın şehirlere ve yerleşim alanlarına taşınması kaçınılmaz görülüyor.

Nisan 2014-Şubat 2015'te Doğu Ukrayna'da Ukrayna ve Rusya destekli güçler arasında yaşanan, Rus askerlerinin de katıldığı savaş ve 2015'ten bugüne bölgede devam eden çatışmalarda 20 binden fazla kişinin öldürüldüğü tahmin ediliyor. Yaşanan bu savaşın Bosna Savaşı'ndan (1992-1995) bu yana Avrupa'nın gördüğü en kanlı savaş olduğu belirtiliyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı istila etmesi durumunda yaşanacak savaşın Avrupa'nın 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana gördüğü en büyük savaş olabileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.