"Ukrayna Rus toprakları içinde sabotaj hücreleri kurdu"

"Ukrayna Rus toprakları içinde sabotaj hücreleri kurdu"

Ukrayna'nın Rusya toprakları içerisinde sabotaj hücreleri kurduğu ve bu hücreleri dronlarla desteklediği öne sürüldü.

(Fotoğraf: zsu.gov.ua)

Ukrayna'nın Rusya toprakları içerisinde bir grup ajanı Rus hedeflerine saldırması için desteklediği iddia edildi.

CNN International'ın ABD istihbarat kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Ukrayna, Rusya içinde Rus hedeflerine karşı sabotaj eylemleri yürütmeye çalışması için bir grup ajan ve sempatizan ağı oluşturdu.

Habere göre, Ukrayna Rus hedeflere yönelik saldırılar gerçekleştirmeleri üzere söz konusu ajan ve sempatizanlara dron sağlamaya başladı.

ABD'li yetkililer, Ukrayna'nın Rusya topraklarında iyi eğitilmiş Ukrayna yanlısı sabotaj hücreleri oluşturduğu, Ukrayna'nın kendi üretimi dronlarla Kiev yanlılarını donattığına inanıyor.

İki ABD'li yetkiliye göreyse, ABD üretimi insansız hava araçları kullanılarak Rusya topraklarında herhangi bir saldırı gerçekleştirdiğine dair bir kanıt yok.

ABD'nin Ukrayna'ya verdiği silahları Rusya topraklarında saldırı amaçlı kullanmasına karşı çıktığı biliniyordu.

Yetkililer ayrıca, mayıs ayında Kremlin'e yönelik saldırıların Rusya içindeki Ukrayna yanlısı ajanlarca gerçekleştirildiğini düşünüyor.

Ukrayna'nın saldırı amaçlı kullandığı dronları Rusya sınırından nasıl geçirdiği konusunda kesin bir bilgi yokken iki kaynak CNN'e yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Rusya'ya dronları ve parçalarını sokacak kaçakçılık rotaları oluşturduğunu söyledi.

Avrupalı istihbarat yetkilisine göre, Rusya-Ukrayna sınırı oldukça geniş ve bu hat boyunca hakimiyet kurması oldukça zor. Bu durum da kaçakçılık faaliyetlerini elverişli hale getiriyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.