Ukrayna lideri Zelenskiy: Rusya'ya karşı taarruza hazırız

Ukrayna lideri Zelenskiy: Rusya'ya karşı taarruza hazırız

Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy, ordusunun karşı taarruza hazır olduğunu bildirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, uzun zamandır gündemde olan Rusya'ya yönelik karşı taarruzu gerçekleştirmeye hazır olduklarını söyledi.

Wall Street Journal'e konuşan Zelenskiy, karşı taarruzla somut kazanımları elde etmenin zaman alabileceğini ve savaşın pahalıya patlayabileceğini belirtti.

Zelenskiy, "Başarılı olacağımıza fazlasıyla inanıyoruz. (Karşı taarruz) Ne kadar bir süre alacağını bilmiyorum. Dürüst olmak gerekirse, tamemen farklı biçimlerde ilerleyebilir. Ancak bunu yapacağız ve hazırız." dedi.

Ukrayna'nın kara kuvvetlerinin ülkenin doğusunda ve güneyinde yaklaşık olarak yüzde 20'lik bir toprak parçasını kontrol eden Rus birliklerine karşı daha güçlü ve daha motivasyona sahip olduğunu vurgulayan Zelenskiy, ön cephede Rus hava üstünlüğünü kabul ederken Rus hava gücünden korunma eksikliğinin karşı taarruzda çok sayıda askerin ölümüyle sonuçlanabileceğinin altını çizdi.

Bu kapsamda Zelenskiy, Ukrayna'ya acilen daha fazla ABD üretimi Patriot hava savunma sistemi tedarik edilmesi çağrısında bulundu.

Öte yandan Zelenskiy, gelecek sene yapılacak ABD başkanlık seçimlerinin Ukrayna'ya daha az destek verecek bir yönetim getirebileceği konusunda endişe duyduklarını ifade etti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.