Wagner lideri Prigozhin: Rus ordusu askerlerimize tuzak kurdu

Wagner lideri Prigozhin: Rus ordusu askerlerimize tuzak kurdu

Wagner lideri Yevgeny Prigozhin, Rus güçlerin Bahmut'tan çekilen Wagner birliklerini havaya uçurmaya çalışmakla suçladı.

Wagner lideri Yevgeny Prigozhin, Rus ordusunu paralı askerlerine saldırmaya çalışmakla suçladı.

Telegram kanalı üzerinden açıklama yapan Prigozhin, Wagner paralı askerlerinin Rus güçler tarafından öldürülmeye çalışıldığını söyledi.

Prigozhin, birliklerinin geri çekildiği sırada Rus Savunma Bakanlığı'na bağlı düzenli ordu güçlerince bazı alanlara döşenmiş yüzlerce patlayıcı cihaz ve anti-tank mayını keşfettiğini belirtti.

Prigozhin'e göre, Wagner birliklerinin geri çekilmeyi yürüttüğü bölgelere neden patlayıcılar yerleştirildiği sorulan Rus yetkililer, bunun üstlerinden gelen bir talimat olduğunu ifade etti.

Prigozhin ise konu hakkında "Bu patlayıcılar düşmanı caydırmak amacıyla yerleştirmedi, zira (yerleştirilen patlayıcılar) geri bölgelerdeydi. Biz böylece bu patlayıcıların Wagner'in ilerleyen birliklerine karşı kullanıldığını varsayabiliriz." dedi.

Öte yandan Prigozhin, geri çekilme sırasında herhangi bir patlama yaşanmadığını ifade ederek "Bunun herkese açık bir cezalandırma girişimi olduğunu düşünebiliriz." diye konuştu. Rusya'dan konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

Wagner geçen ay kontrol altına alınan Bahmut'tan büyük ölçüde çekilmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.