Ukrayna'da savaş çanları: Rusya destekli lider bombalı saldırıda öldü

Ukrayna'da savaş çanları: Rusya destekli lider bombalı saldırıda öldü

Ukrayna'nın doğusunda Rusya desteğiyle tek taraflı ilan edilen Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin lideri patlamada öldürüldü.

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk şehrindeki bir kafede yaşanan patlamada Rusya yanlısı ayrılıkçı lider Alexander Zakharchenko öldürüldü.

Zakharchenko, Ukrayna'dan ayrılarak tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin (DHC) Rusya destekli lideriydi.

Rus basınında yer alan bilgiye göre meydana gelen patlamada Gelir ve Vergiler Bakanı Aleksandr Timofeyev de yaralandı.

DHC Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada olayın detayıyla ilgili bir bilgi verilmezken, gerçekleşen olayın bir terör saldırısı olduğu ifade edildi.

Rusya patlamayla ilgili Kiev yönetimini suçlarken Ukrayna olayla bir ilgisi olmadığını açıkladı. Zakharchenko, bağımsızlığını ilan eden "Donetsk Halk Cumhuriyeti"nin 2014 yılından beri lideriydi.

Zakharchenko'yu kim öldürdü?

Rusya dışişlerinden yapılan açıklamada ayrılıkçı liderin bölgede savaşı yeniden alevlendirmek için öldürüldüğü öne sürüldü. Zakharchenko'nun yardımcılarından birisi Ukrayna tarafında askeri hareketlilik gördüklerini kaydetse de Kiev yönetimi bu iddiaları yalanladı.

Bu yıl başında Reuters haber ajansına isim vermeden konuşan üç ayrılıkçı kaynak 42 yaşındaki Zakharchenko'nun Moskova desteği ile devrileceğini ve yerine başka bir liderin getirileceğini beklediklerini belirtmişti.

2014 yılından Ukrayna'da Avrupa yanlıları ile Rusya'ya yakın olan gruplar arasında çıkan iç savaş 2015 yılında alınan ateşkes kararı ile durulurken ülke ikiye bölündü. Ukrayna'da her ne kadar ateşkes olsa da sınır bölgelerinde zaman zaman ufak çaplı çatışmalar devam ediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.