Ukrayna'nın doğusunda Rusya'ya bağlı güçlerle çatışma

Ukrayna'nın doğusunda Rusya'ya bağlı güçlerle çatışma

Ukrayna'nın doğusunda Rusya bağlantılı güçlerle Ukrayna ordusu arasında çatışma çıktı.

Ukrayna’nın doğusunda patlak veren çatışmalarda 24 saat içerisinde 4 Ukrayna askeri ölürken 3 tanesi ise yaralandı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, 2 askerin bombardımanda öldüğünü, mayın patlaması sonucu ağır şekilde yaralanan 2 askerin de daha sonra yaşamını yitirdiğini belirtti.

Ukrayna güçleri Rus destekli birlikleri, anlaşmalarda kullanımı yasaklanan ağır silahları kullanmak ve Ukrayna mevzilerine 30 defa ateş açmakla suçladı. Rusya destekli güçler de ateşkesin bozulmasından Ukrayna tarafını suçladı ve kendilerine 22 defa ateş açıldığını öne sürdü.

Bölgede son günlerde karşılıklı atışların yoğunlaştığı ve ateşkesin oldukça kırılgan hale geldiği belirtiliyor.

Rusya’nın siyasi ve askeri hamleleriyle kendisine bağlı yönetimler ilan ettiği bölge uzun bir süredir bir çatışma sahası niteliğinde. Ateşkes ilanına rağmen zaman zaman alevlenen çatışmalarda her iki taraf da kayıp veriyor.

Bölgede aynı zamanda cephe hattının ötesinde sabotaj ve suikastler de gerçekleşiyor. Bu hamleler de düşük yoğunluklu savaşın sürdüğü cephe hattının yeniden ısınmasına yol açıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.