Ukrayna'da yedek askerler silah altına çağrılabilir

Ukrayna'da yedek askerler silah altına çağrılabilir

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna’da yedek askerlerin askere alınmasına ilişkin yasayı imzaladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, özel dönemde yedek askerlerin silah altına çağrılmasına ilişkin yasayı imzaladı.

Söz konusu yasa, yedek statüdeki kişilerin seferberlik ilan edilmeden askere çağrılmasına izin veriyor.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, “Bu sayede tüm askeri birliklerin hızlı bir şekilde yedek kuvvetlerle donatımı mümkün kılınacak, saldırı anında birliklerin savaşma kapasitesi artırılacak ve ulusal güvenliğe yönelik ani tehditlere derhal yanıt verilebilecek.” ifadesi yer aldı.

Ukrayna yedek askerleri silah altına alıyor

Yedeklerin silah altına çağrılması kararı Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı tarafından verilecek olup, bu karar askere çağrılacak yedeklerin; sınıflandırılması, görevleri, sayısı, görev süresi gibi hususları belirleyecek. Adı geçen yasa, 30 Mart 2021 tarihinde parlamentoda kabul edilmişti.

Ukrayna’nın Donbas bölgesinde Rus yanlısı ayrılıkçı güçlerle olan ateşkes süresinin dolmasından itibaren bölgede ciddi askeri hareketlilik başladı. AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, 150 bin Rus askerinin Ukrayna sınırına gönderildiğini, Rus ordusunun Ukrayna sınırı ve 2014’te işgal edilen Kırım’a bugüne kadar yaptığı en büyük sevkiyat olduğunu ifade etti.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.