Ukrayna'dan Rusya'ya müzakere çağrısı

Ukrayna'dan Rusya'ya müzakere çağrısı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e görüşme çağrısı yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkesi ile Rusya arasında çıkacak olası bir çatışmada milyonlarca yaşamın risk altında olduğunu söyleyerek, Devlet Başkanı Vladimir Putin'e savaş alanında görüşme çağrısı yaptı.

Başkanlık sitesinden yayınlanan bir video ile Rus lider Putin'e seslenen Zelenskiy, iki ülke arasındaki sorunları görüşmek için toplantı teklif etti. Zelenskiy, "Sayın Putin, daha ileri gitmeye ve sizi savaşın devam ettiği Ukrayna'nın Donbas bölgesinin herhangi bir noktasında buluşmaya davet etmeye hazırım" dedi.

İki ülke arasında çıkacak olası bir çatışmada milyonlarca kişinin hayatını riske atacağı uyarısı yapan Zelenskiy, "Rusya başkanı bir kez 'eğer savaş kaçınılmazsa ilk saldıran ol' dedi. Fakat bana göre, bütün liderler, gerçek bir savaş ve milyonlarca yaşam söz konusu olunca savaşın kaçınılmaz olmadığını anlamalı" ifadelerini kulandı.

Kaynak: Euronews

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.