Ukrayna'dan vatandaşlarına Rusya'ya karşı 'muhbirlik' çağrısı

Ukrayna'dan vatandaşlarına Rusya'ya karşı 'muhbirlik' çağrısı

Ukraynalı yetkililer Rus güçlerin kontrol altında tuttuğu bölgede vatandaşlarından Rusya'ya bağlı askeri birlikler hakkında bilgi elde etmesini ve bilgileri yetkili makamlara iletmesini istedi.

Ukrayna, Rusya'nın işgal ettiği bir bölgede yaşayan vatandaşlarından Rus askerlerinin ikamet ettiği yerler hakkında bilgi sızdırmasını istedi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, ülkenin güneyindeki Enerhodar şehrinde vatandaşlarına yaptığı çağrıda "Rus askeri personellerin konumlarını ve Rus işgalcilerle işbirliği yapan şahıslarım kimliklerini ortaya çıkarmaya" çağırdı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Acil bir şekilde işgalci birliklerin üslerinin ve ikamet ettikleri adreslerin kesin konumlarına ihtiyaç duyuyoruz." denildi.

Bakanlık ayrıca, "düşman saflarına katılan yerli işbirlikçilerin" konumlarına da talip olduğunu ve "işgalci sempatizanı olan yerliler" hakkında da bilgi toplanmasını talep etti.

Bakanlığa bağlı istihbarat müdürlüğü Rus askeri güçlerin söz konusu şehirde kullandığı tedarik rotası hakkında da bilgi istedi.

Rusya mart ve mayıs aylarında Enerhodar şehrini ele geçirmişti. Şehirde büyük bir nükleer santral bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.