Rusya: Ukrayna dünya haritasından silinecek

Rusya: Ukrayna dünya haritasından silinecek

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşa dair değerlendirmelerde bulundu.

Dmitri Medvedev, 2014 yılında Kırım ilhakından sonra Ukrayna'nın bağımsızlığını yitirmeye ve doğrudan Batı nüfuzu altında hareket etmeye başladığını söyledi.

Eski Rusya Başbakanı da olan Medvedev, "Batı ile ilişkilerini güçlendirdiğini sanan Ukrayna ayrıca NATO'nun ülke güvenliğini sağlayacağına inanıyor." dedi.

"Batı'ya bel bağlayan Ukrayna'nın geriye kalan toprak bütünlüğünü de kaybedip, dünya haritasından silineceğini" ilan eden Medvedev, "Ukrayna ve Rusya halkına yönelik vahşet içeren muamelelerinden dolayı Ukraynalı suçluların yargılanacaklarını" vurguladı.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov dün Rusya'nın Ukrayna'daki planlarının artık sadece ülkenin doğusundaki Donbas'la sınırlı kalmayacağını, hedeflerinin genişlediğini duyurmuştu.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.