Ukraynalı askerler ABD'de Patriot eğitimi alacak

Ukraynalı askerler ABD'de Patriot eğitimi alacak

Pentagon, Ukrayna askerlerinin Patriot füze savunma sistemleri hakkında ABD'de eğitim alacaklarını açıkladı.

(Fotoğraf: U.S. Army Sgt. Amanda Hunt)

Ukrayna askerlerinin Patriot füze savunma sistemlerini kullanmak için ABD’de bir askeri üste önümüzdeki haftalarda eğitime başlaması bekleniyor.

İsminin gizli kalması şartıyla gazetecilere bilgi veren Amerikalı yetkili, Ukrayna güçlerine eğitimin Oklahoma eyaletinde bulunan Fort Sill üssünde verileceğini söyledi.

Ukrayna güçleri daha önce Switchblade drone’ları dahil olmak üzere çeşitli askeri ekipmanların kullanımı konusunda ABD topraklarında eğitim almıştı.

Ukrayna askerlerinin eğitim alacağı Fort Sill üssü, ABD güçlerinin de temel Patriot füze savunma eğitimini aldığı yer.

Oklahoma’daki üs, ABD ordusunun dört temel eğitim yerinden biri ve aynı zamanda topçu sınıfı askeri okula da ev sahipliği yapıyor.

Eğitim aylar sürecek

ABD Başkanı Joe Biden geçtiğimiz ay Ukrayna’nın Rus füzelerine karşı savunma sistemlerini güçlendirmek amacıyla Kiev’e Patriot füze sistemlerinin gönderilmesi kararı almıştı.

Karar Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin Aralık ayındaki Washington ziyareti sırasında açıklanmıştı.

Almanya da kendi envanterinden Ukrayna’ya bir adet Patriot bataryası gönderme kararı almıştı.

Patriot eğitiminin daha önce Almanya’da yapılacağı yönünde haberler basına yansımıştı.

Ukrayna güçlerine Amerikalı askeri yetkililerin kombine silah muharip eğitimi olarak adlandırdıkları, kara operasyonları eğitiminin uzun menzilli topçu ateşi ve havacılık eğitimiyle birleştirildiği şekilde eğitim vermesi de bekleniyor.

Askeri yetkililer Ukrayna güçlerinin Patriot sistemleri için eğitim sürecinin aylar alabileceğini belirtiyor.

"Ukrayna’ya savunma desteği ivme sağlayabilir"

ABD’nin geçtiğimiz hafta onayladığı yardım paketi Ukrayna’ya 3 milyar dolardan fazla tutarda askeri yardımı kapsıyor. Amerika Rusya’nın Ukrayna’yı işgal ettiği 24 Şubat’tan bu yana Kiev’e 24 milyar dolardan fazla silah transferine onay verdi.

Ukrayna’ya sağlanacak Patriot bataryasında enerji jeneratörü, bilgisayar sistemi, ateşleme kontrol sistemi ve sekiz adet rampa bulunuyor. Patriot bataryasının çalıştırılmasında genel olarak yaklaşık 90 asker görev yapıyor.

ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Pat Ryder daha önce yaptığı açıklamada, Kiev’e uluslararası ekipman ve eğitim desteğinin Ukrayna’ya sahada denklemi değiştirme, ivme kazanma ve savaşta yalnızca kendi topraklarını savunma değil aynı zamanda kaybedilen toprağın geri alınması fırsatını da vereceğini belirtmişti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski geçtiğimiz ay ABD ziyareti kapsamında Kongre’ye tarihi hitabında 2023 yılının savaşta bir dönüm noktası olacağını söylemişti.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.