Ukrayna'nın Kırım limanlarına saldırısında 2 Rus gemisi hasar gördü

Ukrayna'nın Kırım limanlarına saldırısında 2 Rus gemisi hasar gördü

Kırım'ın Sivastopol bölgesindeki limanlara düzenlenen saldırıda 2 Rus gemisinin hasar gördüğü, çıkan yangın sonucu 24 kişinin yaralandığı açıklandı.

Ukrayna ordusunun 10 seyir füzesi ve 3 insansız tekneyle Kırım yarımadasındaki Sivastopol'de bulunan bir limana saldırı düzenlemesi sonucu 2 Rus gemisinin hasar gördüğü ve 24 kişinin yaralandığı bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın dün gece Karadeniz'de Rus gemilere yönelik 10 seyir füzesi ve 3 insansız tekneyle saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Bakanlık açıklamasında, Ukrayna güçlerinin fırlattığı 7 füzenin düşürüldüğü, 3 insansız teknenin de imha edildiği belirtilirken diğer füzelerin ise limanda tamir edilmekte olan iki gemiyi vurduğu ifade edildi.

Moskova yönetiminin Kırım yarımadasında Sivastopol Valisi olarak atadığı Mikhail Razvozhayev, saldırılar sonrasında çıkan yangın sonucu 24 kişinin yaralandığını söyledi.

Rusya'nın Karadeniz Filosu'na ait gemilerin tamir ve bakımını Sivastapol'deki limanlarda yaptığından limanların Rusya için stratejik bir önemi bulunuyor.

Öte yandan Ukrayna'nın son dönemde Kırım ve Rus topraklarına yönelik saldırıları artırdığı görülüyor. Ancak Kiev yönetimi söz konusu saldırıların sorumluluğunu üstlenmiyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.