Ukrayna'ya F-16 sevkiyatı gündemde

Ukrayna'ya F-16 sevkiyatı gündemde

ABD'nin Avrupalı ülkelere F-16'ları Ukrayna'ya göndermelerinde engel olmayacağı sinyalini vermesinin ardından Kiev yönetimine F-16 tedarik edilmesi bekleniyor.

ABD'nin Avrupalı müttefiklerine sahip oldukları F-16'ları Ukrayna'ya tedarik etme izni vermeye yeşil ışık yakabileceği öne sürüldü.

Konu hakkında bilgi sahibi yetkililer CNN International'a, Biden yönetiminin F-16 savaş uçaklarının Ukrayna'ya tedariki hususuna engel olmayacağına dair Avrupa ülkelerine sinyal verdiğini söyledi.

ABD'li yetkililer de Avrupa ülkelerinin Ukrayna'ya F-16'ları gönderme kararı alması halinde Biden yönetiminin nihai onayı vermeye hazır olduğunu belirtti.

Ancak şu ana kadar herhangi bir Avrupa ülkesinin F-16'ları Ukrayna'ya tedarik etme konusunda ABD'den izin istemediği biliniyor.

Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstr ocak ayında, Ukrayna'dan F-16 tedarikine ilişkin gelecek herhangi bir talebi değerlendirebileceklerini söylemişti.

Hoekstra, konuşmasında böylesi tekliflere açık olduklarını ve değerlendirme altına alabileceklerinin altını çizdi.

ABD'de Cumhuriyetçi ve Demokrat bir grup milletvekili, çarşamba günü ABD Başkanı Joe Biden'a gönderdikleri mektupta, Rusya'ya karşı topraklarını tamamen korumak için Ukrayna'ya F-16 gönderilmesi gerektiğini dile getirmişlerdi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.