Ulusal Özgürleştirme Cephesi Soçi anlaşmasını uygulamaya başladı

Ulusal Özgürleştirme Cephesi Soçi anlaşmasını uygulamaya başladı

Suriye'de muhalif güçlerden Ulusal Özgürleştirme Cephesi Soçi anlaşması kapsamında cephe hattından ağır silahlarını çekmeye başladı.

Türkiye ile Rusya arasında Soçi'de sağlanan mutabakat çerçevesinde, Suriyeli bazı muhalif gruplar, İdlib’deki cephe hattından ağır silahlarını çekiyor.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileşenlerinden Suriye Ulusal Özgürleştirme Cephesi'nin Sözcüsü Naci Mustafa, askeri muhaliflerin İdlib’deki cephe hattından ağır silahları çıkarmaya başladığını söyledi.

Mustafa, Soçi mutabakatı doğrultusunda İdlib’deki hatta ağır silahların çekilmesinin başladığını belirtti. 

Beşar Esed rejiminin olası saldırılarına karşı cephe hatlarındaki hafif silahlarının kalacağını, hendek açma ve siper kazma çalışmalarının devam edeceğini belirten Mustafa, "Ağır silahların çıkartılması Türk yetkililerin koordinasyonunda gerçekleşiyor." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tahran'da 7 Eylül'de düzenlenen zirvedeki teklifi üzerine, Erdoğan ve Putin, 17 Eylül'de Soçi'de ateşkesin korunması ve sağlamlaştırılması için ek önlemler üzerinde anlaşmıştı.

Mutabakat, 15 Ekim'e kadar 15 ila 20 kilometrelik bir hatta silahsızlanma bölgesi oluşturulmasını, denetimin Türk ve Rus askerleri tarafından yapılmasını öngörüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.