Rusya: İdlib'de silah bırakmayanlar ortadan kaldırılmalı

Rusya: İdlib'de silah bırakmayanlar ortadan kaldırılmalı

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov 'Soçi'de Türkiye ve Rusya arasında varılan anlaşmaların hedefinin, silah bırakmayanların ortadan kaldırmak olduğunu' söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, "İdlib'le ilgili Soçi'de Türkiye ve Rusya liderleri arasında varılan tüm anlaşmaların gerçekleşmesini umduklarını, anlaşmaların hedefinin silah bırakmayı reddedenleri ortadan kaldırmak olduğunu" söyledi. Bogdanov, İdlib konusunda Ankara ile askeri düzeyde temasların sürdüğünü ifade etti.

Yunanistan'ın Rodos Adası'nda gerçekleştirilen 'Medeniyetler Diyaloğu' forumu çerçevesinde Sputnik'e konuşan Bogdanov "İdlib'le ilgili temaslarımız sürüyor, Türk meslektaşlarımızla 17 Eylül'deki anlaşmalara yönelik çalışmalara devam ediyoruz. Askeri yetkililerimiz Ankara ile yakın temas halinde. Soçi'de varılan tüm anlaşmaların uygulanmasını umuyoruz" dedi.

"Silah bırakmayanlar yok edilmeli"

"İdlib'le ilgili anlaşmaların geçici anlaşmalar olduğunu ve nihai amacın teröristleri yok edip Suriye'de bütünlük ve bağımsızlığın tesisi olduğunu" söyleyen Bogdanov "Silah bırakmayanlar ya yakalanmalı ya da ortadan kaldırılmalı" dedi.

Bogdanov, İdlib'le ilgili varılan mutabakatın daha hızlı bir şekilde uygulanılmasının istendiğini, ancak siviller arasında kayıpları önlemek ve Türkiye ile Astana sürecindeki ortak anlayışı korumak için dikkatli davranılması gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.