Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa etti

Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa etti

İYİ Parti Kurucular Üyesi ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

İYİ Parti Kurucular Üyesi ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Özdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"İYİ Parti'deki FETÖ'cü sızma, yapmış olduğumuz uyarılara rağmen devam etmektedir. İYİ Parti kuruluş amacından uzaklaşmıştır. İYİ Parti'den Atatürk çizgisindeki milliyetçilerin tasfiyesi, partinin kuruluşundan kısa bir süre sonra başladı."

"Akşener'e karşı bir genel başkanlık mücadelesi içinde olmadım. Asla parti içi muhalefet yapmadım. Akşener, FETÖ ile mücadelemden rahatsız oldu. Bu parti kurulurken Türk milliyetçilerine verdiğim bir söz vardı."

"Nasıl bir sarı sendikacılık varsa, bir de sarı muhalefet var. İYİ Parti'yi CHP'nin uydu partisi haline getirdiler. Bana kızacağınıza İYİ Parti'nin içişlerine karışan CHP İstanbul İl Başkanı'na kızın."

"Akşener, HDP'nin Kars'ı kazanması sürecinin önünü açmıştır."

"Akşener HDP’nin Kars’ı kazanması karşısında sessiz kalmıştır, bu sürecin önünü açmıştır. Bu süreci durduracak mükemmel ötesi bir çözüm önüne konmasına rağmen bunu reddetmiştir."

"İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu FETÖ ile iltisaklıdır. Bu hukuki bir gerçek bunun tartışması yok. Akrabalarınızın hemen hemen FETÖ ile ilintiliyse Anayasa’nın aldığı kararlar FETÖ ile iltisaklı olduğunuzu söylüyor. Ayrıca telefon kayıtlarınızda FETÖ’nün üst düzey yöneticileriyle telefon görüşmeleri varsa, ve bu görüşmelerin birisinde Ümit Özdağ’a bilgi verilmesini engelleyin, Kazakistan’da şu iş adamı Özdağ ile bilgi paylaşıyor, onu susturun diye talepte bulunuyorsa evet bu arkadaş FETÖ ile iltisaklıdır. Hatta onun da ötesinde iç içe geçmiştir.”

"Ve İYİ Parti’de yakın çevresinde kendisinin başkan yardımcısı olduğu KATİAD’la ilişkili görevliler bulunmaktadır. Bunlardan biri şimdi İstanbul belediyesinde çalışıyor: Bu kişiler Meral Akşener’in değil Buğra Kavuncu’yu lider olarak gördüklerini söylüyorlar dar çerçevede. Ama İYİ Parti içerisindeki FETÖ’cü ilerleme ne yazık ki devam ediyor. İYİ Parti Rize İl Başkanı hakkında gizlilik kararı olan bir FETÖ soruşturması var. Bu soruşturmanın olduğunu açıklayan Ali Rıza Öztürk görevinden alındı. Arkadaşlar Ali Rıza Öztürk ile ilgili bir araştırma yok. Diyor ki Rize İl Başkanı ile ilgili var. Siz dönüp il başkanına var mı böyle bir şey diye soracağınıza bunu dile getiren ilçe başkanını görevden alıyorsunuz."

"Aylardan beri Erozan’ın bu çalışmalara katıldığını söylüyorum. Farkında mısınız bir defa çıkıp şuraya gelip Ümit Özdağ sen yalan söylüyorsun demedi. Neden bu soruyu kendinize sormuyorsunuz, Ümit Özdağ yalan mı söylüyor? Meral Akşener Erozan için konuşuyor, Kılıçdaroğlu da konuşuyor. Ortada iki büyük gazetede ve televizyonlara yapmış olduğu açıklamalar varken benim böyle bir anayasa taslağından haberim yok diyor? Meral Akşener’in Cumhur İttifakı’na kaçmaması için. Saadet Başkanı Genel Başkanı Meral Akşener’i korumak için haberinin olmadığını söylüyor. Oysa ben hangi ilin ikinci sıra adayının partisini temsil için bu toplantılara katıldığını gayet iyi biliyorum. Görüntülerde de var zaten.

"İYİ Parti davasına yapılan ihanetler ne yazık ki bununla da bitmiyor. 2020 yılı içinde Genel Sekreter olan zat 2015’te AK Parti milletvekili aday adayı. Uğur Poyraz’dan bahsediyorum. Şu an yetkileri alınmış bir genel sekreter onu da ifade edeyim. Türk Tanıtma Vakfı’nda bir öğlen yemeğinde CHP parti meclis üyelerinin olduğu bir masada Ben AKP’li Ömer Çelik2in başkanlığında hazırlanan bir Anayasa çalışmasına katılıyorum. Bunu ben kendim dinlemedim. Bana söylemedi. Ama kamuoyunun yakından tanıdığı kişiler bu bilgiyi benimle paylaştıkları gibi Kılıçdaroğlu ile de paylaşmışlar. Akşener’e doğru olup olmadığını sordum. Akşener bunu ‘siyasal stand-up’çı bir üslupla geçiştirmeye çalıştı. Bu sorunun cevabı bence halen açıktır.  Bu üç iddiamın halen arkasındayım."

"Akşener beni ihraç edecek kadar cesur değildir ama ben Akşener’le birlikte kurucusu olduğum kurucular kurulunu kendisiyle birlikte oluşturduğum İYİ Parti'den istifa ediyorum. Aslında gerçekleşen bir istifa değil İyi Parti’den Ümit Özdağ’ın, İsmail Koncuk’un ve milyonlarca Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçisinin Türkiye hayalleridir"

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.