Umreden dönenlere uygulanan koronavirüs karantinası neden ünlü isimlere uygulanmıyor?

Umreden dönenlere uygulanan koronavirüs karantinası neden ünlü isimlere uygulanmıyor?

Yeni tip koronavirüs nedeniyle, umreden dönenler toplu olarak karantinaya alınırken, Avrupa'dan dönen ünlü isimlere benzer bir önlem uygulanmadı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle, umreden dönenler toplu olarak karantinaya alınırken, Avrupa'dan dönen ünlü isimlere benzer bir önlem uygulanmadı.

Salgın nedeniyle alınan tedbirler kapsamında umreden dönen kişilerin karantina altına alınması için, özellikle Ankara ve Konya'daki öğrenci yurtlarında 10 bin kişilik bir yer ayrıldı.

Bu kişilerin 15 gün süreyle karantina altında tutulması kararlaştırılırdı.

Ünlü isimler karantinadan 'muaf'

Ancak, umreden dönen vatandaşlara yönelik sert tedbirler, Avrupa'dan dönen ünlü isimlere uygulanmadı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından "Koronavirüsün merkez üssü" ilan edilen Avrupa'da binlerce kişi salgın nedeniyle öldü. Avrupa'daki ölü sayıları binlerle, salgından etkilenen kişilerin sayısı ise on binlerle ifade ediliyor.

Umrecilerin döndüğü Suudi Arabistan'da ise vaka sayısı 133 iken, henüz koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren hiç kimse bulunmuyor.

Buna rağmen ünlü isimler, tehdit çok daha büyük olmasına rağmen koronavirüs tedbirlerinden halen 'muaf' tutuluyor.

- Şarkıcı Işın Karaca, sevgilisi Can Yapıcıoğlu Amsterdam'dan dönmelerine rağmen 14 günlük karantinaya uymayarak halkın arasına karıştı.

- Şarkıcı Kenan Doğulu ve eşi oyuncu Beren Saat Londra'dan döndükten sonra Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği'nin (MSG) seçimlerine katıldılar.

- Şeyma Subaşı'nın İtalyan sevgilisi Guido Senia ise virüsün merkezlerinden olan İtalya'dan Türkiye'ye geldi. İkili birçok davete katıldı.

Birçok ünlü ismin koronavirüse rağmen gerekli tedbirleri almaması ancak tepkilerin odağına umreden dönenlerin yerleşmesi eleştirilere sebep olurken, Avrupa'dan dönenlere yönelik daha sıkı tedbirlerin alınması bekleniyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.