ABD'de silah dükkanlarında 'koronavirüs' kuyruğu

ABD'de silah dükkanlarında 'koronavirüs' kuyruğu

ABD’de bazı silah dükkanlarının önünde koronavirüs nedeniyle kuyruklar oluştu.

Korona virüsü tüm dünyada yayılmaya devam ederken, ABD’de bazı silah dükkanlarının önünde kuyruklar oluştu. El dezenfektanı ve tuvalet kağıdının yanı sıra bazı Amerikalılar ‘silah stoku’ yapmak için silah dükkanlarına koştu.

Kaliforniya, Alabama ve New York eyaletlerinde, silah dükkanlarının önünde kuyruklar oluştu. Arizona eyaletinden bir dükkan sahibi, ilk defa silah alan kişilerin sayısının da arttığını söyledi.

"Daha önce böyle bir şey görmedim"

Kaliforniya Culver City’de silah dükkanı önünde kuyruğa giren müşterilerden biri, “Siyasetçiler ve silah karşıtı kişiler bizlere buna ihtiyacımız olmadığını söylüyor. Ancak şu an, bir sürü insan korkmuş durumda” dedi. Georgia’da bir silah dükkanı sahibi ise, ‘Eboladan kuş gribine kadar her şeyi yaşadığını ancak hiç böyle bir şey görmediğin’ söyledi.

Kuzey Carolina’da ülkenin en büyük silah mağazalarından birinin sahibi Larry Hyatt, “61 yıllık iş hayatında ikinci defa böyle bir şeye şahit oluyorum” dedi. Hyatt, ilk defa, 2012 yılında Connecticut’da Sandy Hook ilkokulunda düzenlenen silahlı saldırının ardından bu tarz kuyruklar gördüğünü söyledi.

Yüzde 179 artış

İnternet üzerinden yapan Ammo şirketi 23 Şubat ve 4 Mart arasındaki tarihlerde satışlarda yüzde 68 artış yaşandığını söyledi. Özellikle Kuzey Carolina ve Georgia eyaletlerinde yüzden 169 ila yüzde 179 oranında artış yaşandı. Bunların dışında, Pennsylvania, Teksas, Florida, Illinois and New York’ta da silah satışlarında artış gözlemlendi.

Asyalıların 'ırkçılık' endişesi

Genel olarak ‘virüs kaygısıyla’ silah almak istediğini söyleyenler dışında, silah satışını artıran başka nedenler de mevcut. ABD’de ilk vakaların bulunduğu Washington ve Kaliforniya eyaletlerinde Asyalı Amerikalılar kendilerine ve ailelerine karşı ırkçı saldırılara maruz kalmaktan korktuklarını söylüyor.

Los Angeles’ta bir silah dükkanı olan David Liu, “İnsanlar panikliyor, çünkü kendilerini güvende hissetmiyorlar. Çinlileri hedeflemeye başlanmasından endişe ediyorlar” dedi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum