UNICEF: Afganistan'da 600 bin çocuk açlıktan ölme riskiyle karşı karşıya

UNICEF: Afganistan'da 600 bin çocuk açlıktan ölme riskiyle karşı karşıya

UNICEF, Afganistan'da devam eden savaş, kuraklık ve sel baskınları nedeniyle beş yaşın altındaki yaklaşık 600 bin çocuğun açlıktan ölümle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF tarafından hazırlanan raporda, Afganistan'da yetersiz beslenme nedeniyle özel bakıma gereksinim duyan çocuklar için bu yıl yeterli bütçe oluşturulmadığına dikkat çekildi ve bağış çağrısında bulunuldu.

Durumları acil olan çocukların yüzde 60'ına yeterli gıda temin edilebilmesi için gelecek üç hafta içinde yaklaşık 6 milyon 300 bin euro gerektiği belirtilen raporda, kaynak temin edilememesi durumunda 600 bin çocuğun açlıktan ölebileceği uyarısı yapıldı.

Bir UNICEF yetkilisi ise Afganistan'ın dışında yine iç savaşların olduğu Yemen ve Güney Sudan'da da çocukların yetersiz beslenme ve açlık nedeniyle ölüm riski altında yaşadıklarını belirtti.  

Yetersiz beslenen çocukların bağışıklık sistemi çöktüğü için düzenli beslenen akranlarının kolaylıkla atlatabileceği hastalıklara yenik düşebiliyor. Bu çocukların sağlıklı çocuklara göre ölüm riski 11 misli fazla. 

Afganistan'da son yıllarda çatışmalar, aşırı kuraklık ve sel baskınları nedeniyle birçok aile hayatta kalma mücadelesi veriyor.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.