Ürdün İhvanı 'Yahudi Ulus Devlet' yasasına tepkili

Ürdün İhvanı 'Yahudi Ulus Devlet' yasasına tepkili

Müslüman Kardeşler bağlantılı İslami Çalışma Cephesi Partisi, 'Yahudi ulus devlet' yasasının Filistinlilerin göç ettirilmesinin bir ön hazırlığı olduğunu söyledi.

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi Partisi (İÇCP), İsrail'in "Yahudi ulus devlet" yasasının, Filistinlilere yeni bir saldırı anlamına geldiğini kaydetti.

İÇCP'den yapılan yazılı açıklamada, İsrail meclisinde kabul edilen "Yahudi ulus devlet" yasasının, Filistinlilerin göç ettirilmesinin bir ön hazırlığı olduğu değerlendirmesinde bulunuldu.

Yasanın uluslararası hukuka meydan okuma anlamına geldiği ifade edilen açıklamada, yasanın sözde barış görüşmelerinin de sona erdiğinin ilanı olduğuna işaret edildi.

Açıklamada "Ne Kudüs, ne geri dönüş ne de devlet, peki anlaşma hayalinden geriye ne kaldı?" ifadelerine yer verildi.

"Yeniden direnişe destek verilmeli"

"Siyonist oluşum" olarak nitelenen "İsrail devletine karşı davranış stratejisinde değişikliğe gidilmesinin zorunlu olduğu" vurgulanan açıklamada, "direnişe destek verilmesi stratejisine geri dönülmesi" çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, "Filistinlilerin büyüklenme ve kibir olarak nitelenen yasaya cihat ve fedakarlıkla direniş gösterdiği sürece onların haklarının yok olmayacağı" belirtildi.

Filistinlilerin topraklarında kökleşmesi ve her türlü direnişin dinç ve sağlam kalması istenilen açıklamada, sayılan unsurların "Yahudi ulus devlet" yasasının ortadan kalkmasına neden olacağı belirtildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.