Ürdün Kralı: Haricilerle acımasızca savaşacağız

Ürdün Kralı: Haricilerle acımasızca savaşacağız

Ürdün Kralı 2. Abdullah başkanlığında Ulusal Politika Konseyi toplantısı gerçekleşti.

Toplantı sırasında açıklamalarda bulunan Ürdün Kralı 2. Abdullah, Ürdün’ün güvenliğine ve zarar vermek isteyenlere izin vermeyeceklerini vurgulayarak, “Haricilerle acımasızca savaşacağız ve tüm gücümüzle onları yeneceğiz” şeklinde konuştu.

Yaşanan olaylar sebebiyle Ürdün halkına baş sağlığı dileyen Ürdün Kralı, “Başta şehit aileleri olmak üzere tüm halkımızın başı sağ olsun. Yüce Allah’tan yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Abdullah Toplantı sırasında, “Bu alçak terör saldırısı ve Ürdün’ün güvenliğine yönelik her türlü eylemler, sadece terörizmi ve onun suç çetelerini ortadan kaldırmaya yönelik birliğimizi, gücümüzü ve kararlılığımızı artırıyor. Ürdünlüler bu tür olaylarla yüzleştikleri zaman daha da güçleniyorlar. Ülkemizi ve bölgemizi temizlemenin yanı sıra dinimizi bu ‘Hariciler’den korumaya olan heyecanları daha da çoğalıyor” ifadelerini kullandı.

Geçen Cuma günü, Ürdün'ün başkenti Amman'ın 10 kilometre batısında yer alan Belka iline bağlı Fıhays'ta Jandarma Komutanlığına ait bir araca saldırı düzenlenmiş olayda 1 emniyet mensubu ölmüş, 6'sı yaralanmıştı.

Kaynak: Şarkul Evsat, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.