Ürdün Suriye'nin güneyinde askeri harekata mı hazırlanıyor?

Ürdün Suriye'nin güneyinde askeri harekata mı hazırlanıyor?

Ürdün'ün Suriye'nin güneyindeki uyuşturucu ticaretini kontrol altına almak için askeri harekat düzenleyebileceği öne sürülüyor.

Ürdün lideri Kral 2. Abdullah, New York'ta katıldığı bir etkinlikte Beşar Esed'in Suriye'de tam anlamıyla kontrol sahibi olup olmadığı konusunda şüphelerini dile getirdi. Abdullah "Esed'in Ürdün ile bir çatışma istemediğini düşünüyorum. Ancak kontrolünün ne ölçüde olduğunu bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

Abdullah bölgede devam eden uyuşturucu ticaretinden duyulan rahatsızlığı da dile getirerek "İran ve hükümet içindeki unsurlar ülkedeki uyuşturucu ticaretinden faydalanıyor" şeklinde konuştu.

Levant 24'ün aktardığı habere göre "sınırlarımızda her gün savaşıyoruz" diyen Ürdün lideri, bu durumun "rejim içindeki bazı kişiler, İranlılar ve onların ajanları da dahil olmak üzere tüm taraflarca istismar edildiğini" dile getirdi.

Ürdünlü Emekli Tümgeneral ve askeri strateji analisti Me'mun Ebu Navar, bölgede devam eden gerginliğin Ürdün Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin güneyine askeri müdahalesiyle sonuçlanabileceği görüşünde.

Ürdün halihazırda Suriye'deki uyuşturucu ticaretini hedef alan iki sınır ötesi saldırı düzenledi. Ancak Ebu Navar'a göre Ürdün'ün güvenliğini sağlamak için kara kuvvetlerinin bölgeye geniş ölçekli bir müdahalesi gerekebilir.

Ürdün yönetimine yakın haber kaynaklarına konuşan Ebu Navar, Ürdün'ün müdahalesi konusunda 'Adana Mutabakatı' örneğini verdi ve Türkiye'ye benzer bir şekilde Ürdün'ün de Suriye'nin güneyinde bir tampon bölge oluşturabileceğini kaydetti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.