Üst düzey Rus General Surovikin Cezayir'de görüntülendi

Üst düzey Rus General Surovikin Cezayir'de görüntülendi

Wagner isyanının tartışmalı ismi General Surovikin Rus Savunma Bakanlığına bağlı bir heyetle Cezayir'de görüntülendi.

Wagner isyanının ardından Rusya Havacılık ve Uzay Kuvvetleri Komutanlığı görevinden azledilen belirtilen Rus General Sergey Surovikin Cezayir'de görüntülendi.

'Suriye Kasabı' lakaplı Surovikin rütbesiz bej renkli üniformasıyla Cezayir'in batısındaki Oran kentinde Abdulhamid bin Badis Caminde görüldü.

surovikin1.jpg

Rusya merkezli Kommersant gazetesine göre, Surovikin Rus Savunma Bakanlığına bağlı bir heyetle birlikte Cezayir'e gitti.

Surovikin'in Cezayir ziyaretinin amacı bilinmiyor. Fakat, görüntü kalitesi düşük bir fotoğrafta, Surovikin'in arkasında Cezayir bayraklarıyla bir konferans salonunda katılımcılara konuşma yaptığı görülüyor.

surovikin-cezayir.jpg

General Surovikin 23-24 Haziran tarihlerindeki Wagner isyanı sırasında oynadığı rolle eleştiriliyordu.

İsyan karşısında sergilediği tutum eleştirilere konu olan General Surovikin, isyanın başlangıcında Wagner lideri Yevgeny Prigozhin ile görüntü vermiş, Prigozhin'i isyanı durdurmaya çağırmış ancak etkisiz bir görüntü çizmişti. General Surovikin, isyanın ardından gözden kaybolmuştu. Rus kaynaklar, isyandaki rolü sebebiyle General Surovikin'in sorgulandığını öne sürüyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.