"Uygur Türklerine 'sizi sınır dışı edeceğiz' diyen polise görevden el çektirildi"

"Uygur Türklerine 'sizi sınır dışı edeceğiz' diyen polise görevden el çektirildi"

Geçtiğimiz günlerde Çin'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto gerçekleştirilen Uygu Türklerine müdahalede bulunurken kullandığı ifadeler tepki çeken polis memuruyla ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Sosyal medyada yer alan haberde Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü olduğu belirtilen Murat Çaykara hakkında görevden el çektirme işlemi uygulandığı öne sürüldü.

Haber resmi kaynaklarca henüz doğrulanmış değil.

Konuyla ilgili olarak "Selahaddin Kaşgarlı" isimli sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Çin İstanbul Başkonsolosluğu önünde soydaşlarımı “Zorla süpüreceğiz hepinizi. Sınırdışı edeceğiz sizi" diye tehdit eden Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Murat Çaykara, görevden el çektirildi ve hakkında soruşturma başlatıldı. Halkın desteği herşeyden üstündür. Teşekkürler!" ifadeleri yer aldı.

ekran-resmi-2022-12-04-14-39-43.png

Olayın yaşanmasını takiben İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu sabah İstanbul’da, Çin Konsolosluğu önüne protesto için giden Uygur Türkü kardeşlerimizin yolu kapatması üzerine sorumlu arkadaşımızla vuku bulan tartışma bizleri üzmüştür..." ifadelerini kullanıp konuyla ilgili tahkikatın başlatıldığını ifade etmişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum