Uygurlar Çin'den Almanya'ya sığınıyor

Uygurlar Çin'den Almanya'ya sığınıyor

Çin'in  baskısı nedeniyle Almanya'ya sığınan Uygurların sayıları geçen yıllara oranla artış gösterdi.

Çin'in  baskısı nedeniyle Almanya'ya sığınan Uygurların sayıları geçen yıllara oranla artış gösterdi. Bu yıl ekim ayına kadar 149 Uygur Almanya'ya iltica başvurusunda bulundu. Bu rakam Almanya'dan iltica talep eden Uygurların sayısının geçen yılın tamamına göre iki kattan fazla arttığı anlamına geliyor.

DW Türkçe'nin haberine göre, Almanya'ya sığınan Uygurların sayıları 2016'dan bu yana artıyor. Ekim ayına kadar toplam 803 Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı Almanya'ya iltica başvurusu yaptı. Alman haber ajansı dpa'nın Federal Göç ve Mülteciler Dairesi'nin (BAMF) verilerine dayandırdığı haberine göre başvuran Çin vatandaşı Uygurların yaklaşık yüzde 96'sının müracaatı kabul edildi. BAMF'den yapılan açıklamada Çin vatandaşlarının etnik kökenlerinin kendi beyanları doğrultusunda kaydedildiği belirtildi.

Çin kontrolündeki Doğu Türkistan'da tahminlere göre 10 milyon Müslüman Uygur yaşıyor. Uygurlar Çin hükümetince ekonomik, politik ve kültürel olarak baskı altında tutuluyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.