Uyuşturucu kaçakçılığından 10 yıl ceza almıştı: Türkiye İsrailli mahkumu serbest bıraktı

Uyuşturucu kaçakçılığından 10 yıl ceza almıştı: Türkiye İsrailli mahkumu serbest bıraktı

Türkiye ile İsrail arasında son donemde artan yakınlaşmanın ardından yapılan görüşmelerde tutuklu Aweke'nin durumu da gündeme geldi.

Türkiye'de uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla 10 yıl hapse mahkum edilen İsrail vatandaşı Danny Aweke, 4,5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra diplomatik girişimler sonucu erken tahliyesinin ardından ülkesine ulaştı.

Türkiye'de "Yemen otu" olarak bilinen 34 kilogram gat (uyuşturucu) ile yakalanan Aweke, 2019 yılında 10 yıl hapse mahkum edildi.

Ülkesinde serbest olan gatın Türkiye'de yasak olduğunu bilmediğini ve kaçakçılar tarafından kandırıldığını savunan Aweke, cezaevinde tutulduğu sırada İranlı ve Suriyeli mahkumlar tarafından taciz edildiği iddiasıyla başka bir yere nakledilmişti.

Türkiye ile İsrail arasında son dönemdeki diplomatik yakınlaşmanın ardından yapılan görüşmelerde, Aweke'nin durumu da gündeme geldi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Türkiye ziyaretinin ardından İsrailli tutuklu hakkında İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen bir açıklama yaptı.

Bakan Cohen, önceki gün, Türkiye'de uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırılan İsrail vatandaşının, Ankara-İsrail hattında kurulan temaslar sonucu ülkesine döneceğini açıkladı.

Bakan Cohen, yardımlarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a da teşekkür etti.

Müzakerelerin ardından Türkiye'de dört buçuk yıl hapis yatan Danny Aweke, dün akşam saatlerinde Ben Gurion Havalimanına inerek ülkesine ulaştı.

Kaynak: Euronews

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum