Venezuela'da enflasyon yüzde bir milyona çıkabilir

Venezuela'da enflasyon yüzde bir milyona çıkabilir

Venezuela'da enflasyon oranının yüzde bir milyona çıkacağı tahmin ediliyor. IMF, bütçe açıklarının para arzını artırma yoluyla finanse edilmesini eleştirdi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ekonomik krizin hüküm sürdüğü Venezuela'da enflasyon oranının yılsonuna kadar yüzde bir milyona çıkabileceğini açıkladı. IMF'in Latin Amerika ülkeleriyle ilgili tahmin raporunda, "Venezuela'daki gelişmenin 1923 yılında Weimar Cumhuriyeti Almanya'sında kaydedilen fiyat erozyonuyla kıyaslanabileceği" belirtildi.

Sosyalist hükümetin yönettiği Venezuela'da enflasyonun yılın sonlarında yüzde 13 bini bulacağı tahmin edilmekteydi. Para Fonu'nun analiz uzmanı Alejandro Werner Venezuela'nın modern iktisat tarihinin en ağır krizini geçirmekte olduğunu kaydetti.

IMF'in raporunda Devlet Başkanı Nicolas Maduro yönetiminin bütçe açığını para arzını artırma yoluyla kapatmaya çalışmasının enflasyonu körüklediği belirtiliyor. Werner, Venezuela'nın yurt içi hasılasının bu yıl yüzde 18 oranında daralacağını tahmin ettiklerini söyledi. Nisan ayı tahmin raporunda daralmanın yüzde 15 dolayında olacağı belirtilmekteydi. Werner, milli gelirdeki düşüşün nedenleri arasında, dünyanın en büyük rezervlerinin bulunduğu Venezuela'nın daha az petrol üretmesinin de bulunduğunu söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.