Venezuela'da krize karşı 'tavuk ve tavşan' yöntemi

Venezuela'da krize karşı 'tavuk ve tavşan' yöntemi

Venezuela'da Maduro yönetimi ekonomik krize karşı halkı tavuk ve tavşan yetiştirmeye teşvik ediyor.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümeti, son yaşanan ekonomik krize karşı koyabilmek için pek de alışılmamış bir fikre başvurdu.

BBC’nin haberine göre hükümetin ekonomik krizle başa çıkmaya çalışmak amacıyla ele aldığı bu fikir, ülkedeki tavşan ve tavukları vatandaşlara dağıtarak, onları yetiştirmeye teşvik edecek bir programın başlatılması oldu.

Venezuela hükümeti, tavşan etinin faydalarının altını çizerken, söz konusu teşvik programı Maduro hükümetinde yer alan bakanlar arasında bile espri konusu oldu.

Tarım Bakanı Freddy Bernal, insanların tavşanlara duygusal olarak bağlı olduklarını ve onları evcil hayvan olarak beslediklerini söyledi.

Bernal, “Radyo, televizyon ve gazetelerde, insanların tavşanların evcil hayvan olmadığını, iki buçuk kilo et olduğunu anlaması için propaganda kampanyalarına ihtiyacımız var” dedi.

Maduro, Mart ayında Twitter hesabı üzerinden yayınladığı videoda, beslediği 152 tavuğun yumurtalarını toplarken görülmüş ve “Hepimiz yemek üretebiliriz. Bu kentsel tarımdır. Bunu Cilia (first lady) ve ben yapıyorsam, siz niye yapamayasınız?” demişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.