Venezuela'nın ABD'deki tüm varlıkları donduruldu

Venezuela'nın ABD'deki tüm varlıkları donduruldu

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela’nın kendi ülkesindeki tüm varlıklarını donduran başkanlık kararnamesini imzaladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela hükümetinin ABD'deki tüm varlıklarının dondurulması talimatı verdi. Bu şu ana kadar Maduro hükümetine karşı alınmış en sert yaptırım kararı oldu.

Trump’ın imzaladığı karar uyarınca Venezuela hükümetine ait ABD'deki hiçbir varlık bir başka yere aktarılamaz yada bir işleme tabi tutulamaz şekilde bloke edilmiş oldu. Venezuela hükümeti henüz konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro istifa etmeyi reddettikçe ABD ekonomik ve diplomatik olarak baskılarını arttırmayı sürdürüyor.

Trump geçen hafta yaptığı açıklamada da Venezuela’ya karşı bir blokaj ve tecrit uygulaması düşüncesi içerisinde olduğunu söylemişti.

ABD’nin tavrına karşılık Rusya ve Küba Maduro’ya destek için Venezuela’ya asker gönderdiler.

Öte yandan ABD kendisini geçici olarak Venezuela Devlet Başkanı ilan eden muhalif lider Juan Guaido’yu tanıyan ilk ülke oldu.

Yüksek enerji fiyatları, rüşvet sarmalı ve çöken siyasi yapı nedeniyle milyonlarca Venezuelalı ülkelerini terk etmek zorunda kaldı. Ülkede son dönemde gıda, akaryakıt ve tıbbi malzemeler konusunda da ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.