"Virüsün etkisinin zayıfladığını gösteren bilimsel veri yok"

"Virüsün etkisinin zayıfladığını gösteren bilimsel veri yok"

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 18 kişi hayatını kaybetti. Bir günde 993 yeni vaka tespit edilirken 3 bin 218 kişi ise iyileşti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin elde ettikleri son verileri sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Koca iletisinde şu mesajı verdi:

"Son 24 saatte iyileşen hasta sayımızın üçte biri kadar yeni hastamız var. Tanı konup, yatırılan hastalarımız sebebiyle yoğun bakım ve solunum desteğine ihtiyaç arttı. Virüsün etkisinin zayıfladığını gösteren bilimsel bir veri yok. “Normal” olan, tedbirdir."

Türkiye'de bir süredir yeni vaka sayısı binin altında seyrediyor. İyileşenlerin sayısı da her geçen artıyor. Ancak Sağlık Bakanı Koca, bu verilere rağmen önlemlerin bırakılmaması konusunda uyarılarda bulunuyor.

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün düzenlenen kabine toplantısının ardından Türkiye'deki Covid-19 önlemleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, 65 yaş üstündeki kişilerin her gün 10.00 ile 22.00 arasında, 18 yaş altındakilerin de ebeveynlerinin yanında olmak şartıyla her saatte dışarı çıkabileceklerini belirtti.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.