Sağlık Bakanı Koca: Koronavirüse karşı mücadelede ilk dönemi tamamladık

Sağlık Bakanı Koca: Koronavirüse karşı mücadelede ilk dönemi tamamladık

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınına karşı verilen mücadelede son duruma ilişkin açıklamada bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınına karşı mücadele sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'miz koronavirüse karşı mücadelesinde ilk dönemi tamamlamıştır." ifadelerini kullanan Bakan Koca şöyle devam etti:

"Artık salgın yönetiminde güncel politika ve uygulamalarımızda bazı değişikliklere gidebiliriz. Salgın kontrol altına alınmıştır ama virüsle ilgili gerçekler değişmemiştir. Evimiz virüse karşı en güvenli ortam olmaya devam etmektedir. Koronavirüs tehdidi ortadan kalkmış değil. Bu, son taşıyıcının izolasyonu ve tedavisi ile mümkündür. Başlayan yeni dönem bildiğimiz anlamda tipik bir normalleşme dönemi değildir. Risk devam etmektedir. Kontrolün kaybı ikinci bir dalganın davetçisi olacaktır. Bunu birçok ülkede gördük. Bugüne dek her ne kadar 'normale dönüş' ifadesi yer yer kullanılsa da esasında normale dönmüyoruz. 'Yeni hayatın normalleri'ni oluşturuyoruz"

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.