Wagner'in isyanı Rusya'nın Ukrayna işgalini etkiler mi?

Wagner'in isyanı Rusya'nın Ukrayna işgalini etkiler mi?

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Wagner Grubu kurucusu Yevgeniy Prigojin hakkında açılan ceza davasının kapatılacağını, Prigojin’in Belarus’a gideceğini belirtti.

Kremlin Sözcüsü Peskov, bu akşam yaptığı basın toplantısında Wagner Grubu kurucusu hakkında açılan ceza davasının kapatılacağını, Prigojin’in Belarus’a gideceğini belirtti.

Prigojin’in Belarus’ta tam olarak ne yapacağı konusunda ayrıntılı bilgi vermeyen Peskov, aynı zamanda Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun Wagner Grubu kurucusunu neredeyse 20 yıldır bizzat tanıdığını ve ‘bunun Belarus liderinin (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin’in de mutabık kaldığı şahsi girişim önerisi olduğunu’ ifade etti.

Sputnik'in haberine göre, Kremlin Sözcüsü ayrıca Rusya’nın Lukaşenko’ya, Wagner Grubu ile ihtilafın çözülmesi konusunda sarf etmiş olduğu çabalar için minnettar olduğunu da sözlerine ekledi.

“Nihai amaç kan dökülmesini önlemek, iç çatışmadan kaçınmak, öngörülmeyen sonuçları olacak bir takım çatışmalardan kaçınmaktı. Lukaşenko’nun arabuluculuk çabaları da özellikle bu hedeflere ulaşmak adına hayata geçirildi ve Başkan Putin buna uygun kararı verdi" diyen Peskov, Prigojin’in Belarus’a gidebileceğine dair garantinin, Rusya Devlet Başkanı'nın sözü olduğunun altını çizdi.

Wagner Grubu ile ilgili olan bugünkü durumun Ukrayna'daki operasyonları hiçbir şekilde etkilemeyeceğine, harekata devam edileceğine dikkat çeken Peskov, olası kadro değişimleri ile ilgili soru karşısında ise bu konuların anayasaya uygun olarak sadece ve sadece Başkomutan'ın yetkisinde olduklarını vurguladı.

Kremlin Sözcüsü, askeri personel arasındaki olası can kayıpları ile ilgili soruları ise Savunma Bakanlığı'na sorulması gerektiğinin altını çizdi.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.